11 Decembrie 2020
837 accesări
0 comentarii

Bolile neurodegenerative sunt caracterizate din punct de vedere clinic printr-un debut insidios şi progresie cronică. Medicii spun că anumite părţi din creier, măduva spinării sau nervii periferici nu funcţionează şi sunt prezente disfuncţii regionale ale neuronilor care mor. În prezent, disfuncţia locală şi neurodegenerarea sunt asociate cu diferite condiţii medicale.

Sindroamele care presupun existenţa tulburărilor neurodegenerative pot să afecteze atât gândirea, capacitatea de mişcare, rezistenţa, coordonarea, senzaţiile sau controlul autonom. Deseori, pacienţii vor prezenta simptome şi semne care se referă la mai mult decât un singur sistem, precizează csid.ro. De aceea, în multe situaţii în care pacienţii au un declin funcţional este dificil să se diagnosticheze bolile neurodegenerative. Diagnosticul, nu se poate stabili în urma unui simplu test, deoarece bolile neurodegenerative sunt afecţiuni complicate. De fapt, termenul de „neurodegenerativ” se referă la faptul că au loc pierderi de neuroni, fenomen specific bolii. Neuronii mor doar la sfârşitul unui stadiu în care a avut loc disfuncţia neuronală. Manifestările disfuncţionale ale sistemului nervos uman sunt limitate.

În plus faţă de stabilirea sindromului care stă la baza declinului neurodegenerativ, aceste tulburări sunt clasificate în funcţie de perioada specifică de manifestare (copilărie, tinereţe, vârstă de mijloc sau bătrâneţe). Aceste tulburări ale creierului cuprind pierderile de memorie, schimbările de personalitate, probleme cu circulaţia sanguină, slăbiciune sau echilibru precar.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU