18 Februarie 2019
635 accesări
0 comentarii

Probabil că vă întrebaţi de ce copiii suferă de bolile de rinichi. Dr. Corina Seceleanu, medic de familie, spune că acestea apar din cauza dezvoltării incorecte a acestui organ (malformaţiilor), a moştenirii genetice (boli ereditare) sau a infecţiilor şi patologiilor care le afectează buna funcţionare.

„Multe dintre bolile renale pot fi diagnosticate încă de dinainte ca bebeluşul să se nască, în timpul testelor prenatale, iar cea mai mare parte dintre ele este tratabilă. Majoritatea factorilor de risc ale bolilor de rinichi la copii sunt: predispoziţia genetică, deshidratarea repetată, inflamaţiile la nivelul gleznelor sau a labei piciorului, febră nejustificată, dureri în timpul urinării, durerile abdominale. De asemenea, copilul poate fi expus riscului de a avea boli de rinichi dacă a fost născut prematur sau dacă are o tulburare în creştere. În plus, dacă micuţul suferă de diabet, poate interveni şi carenţa de vitamina D”, a explicat specialistul.

Simptomele în bolile de rinichi la copii pot fi următoarele: hipertensiune, febră, creştere a frecvenţei în urinare, sânge în urină şi chiar urinare în pat pe timpul nopţii.

Dacă din nefericire un copil este diagnosticat cu o boală de rinichi, poate întâmpina o serie de probleme adiacente. Ca urmare, este foarte important ca medicul să recomande părinţilor să aibă o atenţie sporită la regimul alimentar al copilului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU