Sfatul medicului
196 accesări 13 Iunie 2018 0 comentarii

Bolnavii de inimă, mare atenţie la căldură şi tratament!

Nici nu a venit bine vara, că bolnavii de inimă au şi început să acuze dureri sau să se interneze în spital. Mai grav, mulţi bolnavi sunt internaţi, trataţi, iar la scurt timp se întorc înapoi şi asta pentru că nu îşi iau tratamentele la timp sau le ignoră.

Cadrele medicale susţin că inima este suprasolicitată în timpul temperaturilor caniculare, iar bolnavii cu afecţiuni cardiovasculare trebuie să fie mai atenţi ca de obicei la agravarea simptomelor cardiace, dar şi la apariţia semnelor de insolaţie, care se pot instala extrem de uşor, din cauza funcţionării slabe a sistemelor fiziologice de răcire a organismului.

Acesta este şi motivul pentru care specialiştii recomandă evitarea ieşirii din casă între orele 10.00 şi 17.00, când temperaturile ating valori maxime. De menţionat că bolnavii de inimă ar trebui să fie atenţi şi la temperaturile din locuinţe, deseori ridicate; deci, dacă nu dispuneţi de un aparat de aer condiţionat sau ventilator, încercaţi să petreceţi măcar câteva ore în spaţii răcoroase, dotate cu aer condiţionat.

În acelaşi timp, se recomandă o îmbrăcăminte lejeră, în culori cât mai deschise, duşuri călduţe de câteva ori pe zi şi o hidratare cât mai bună, cu apă, nu cu sucuri dulci sau băuturi alcoolice.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.