Boli şi afecţiuni
4731 accesări 19 Aprilie 2017 0 comentarii

Bolnavii dializaţi, obligaţi la un regim alimentar permanent

Cadrele medicale constănţene susţin că bolnavii care fac dializă în centrul ce aparţine Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă trebuie să ţină cont de recomandările specialiştilor tot timpul, nu numai de sărbători.

„În mod evident, orice exces se răzbună. Mâncarea este suprasolicitantă pentru organismul lor, iar problemele sunt inevitabile. Se ştie deja care sunt restricţiile în cazul lor: regim hiposodat, iar cei care au diabet nu trebuie să mănânce dulciuri. Cei cu tensiune nu au voie sare, iar cei care sunt bolnavi de rinichi trebuie să fie atenţi la sare, apă, zarzavaturi şi îndeosebi la alimentele ce conţin potasiu. Desigur, aceste restricţii sunt valabile tot timpul anului. Din păcate, fiecare simte nevoia să marcheze anumite momente din viaţă şi există abateri. Ca urmare, sfatul nostru este măsura, mesele mici şi dese şi evitarea amestecării alimentelor greu de digerat, tocături, ouă, băutură. Noi vrem să prevenim, pe cât posibil, orice fel de complicaţii”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Bogdan Câmpineanu, şeful secţiei de Hemodializă din cadrul SCJU.

În al doilea rând, persoanele suferinde trebuie să aibă şi o greutate optimă, ceea ce presupune un nivel de hidratare normal, fără excese.

În plus, el trebuie să se ferească să nu se lovească, să nu îşi ia tensiunea la mână cu fistula, să nu aibă tensiunea arterială foarte mică etc. Totodată, cei cu catetere sunt rugaţi să aibă grijă să îşi asigure o toaletă cât mai riguroasă, pentru că acestea pot fi porţi de intrare pentru diferiţi germeni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.