Sfatul medicului
301 accesări 04 Mai 2022 0 comentarii

Branțurile pentru alergare, recomandate persoanelor care fac sport

De cele mai multe ori, practicarea anumitor sporturi generează un impact puternic asupra picioarelor, situații în care multă lume recurge la folosirea branțurilor pentru încălțăminte. Se știe, unele sporturi și exerciții au un impact ridicat și pot provoca disconfort la picioare, dar branțurile de alergare corectează afecțiunile din zona respectivă și ale coloanei vertebrale și genunchilor. Mai mult decât atât, ele sunt elemente adaptabile încălțămintei, care sunt introduse în interiorul acesteia pentru a îmbunătăți amprenta sportivului. De obicei, sunt realizate din materiale precum acetatul de etil vinil și funcționează prin amortizarea amprentei, pentru a proteja piciorul și a preveni leziunile.

Totodată, prin utilizarea lor este posibilă tratarea unor afecțiuni existente. Cu toate acestea, susțin specialiștii, funcția principală a branțurilor este de a reduce daunele cauzate de posturile forțate. În plus, pe lângă protecție și amortizarea impactului, branțurile pentru alergare ajută la rezolvarea problemelor legate de picioare și coloana vertebrală: de exemplu, scolioza sau deviația coloanei vertebrale.


De asemenea, în alte sporturi mai solicitante din punct de vedere fizic, cu întoarceri, sărituri sau lovituri, utilizarea lor este vitală: de exemplu, atletism, alergare, baschet, rugby sau fotbal. Picioarele sunt capabile să susțină de două ori greutatea corpului, dar adăugarea unui accesoriu de protecție ajută la îngrijirea lor și la prevenirea rănilor. În plus, pot preveni apariția unor noi afecțiuni cauzate de postura deficitară, cum este cazul piciorului varus, adică situația în care spatele piciorului este aliniat spre exterior, în raport cu solul. De obicei, provoacă un impact exagerat asupra călcâiului și celui de-al cincilea deget. Probleme pot avea inclusiv persoanele diagnosticate cu picior valgus (picior plat) sau cele cu pinteni calcaneeni, când pacienții se confruntă cu o creștere osoasă dezvoltată în jurul osului călcâiului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.