Sursa Serious Eats

Sursa Serious Eats
29 Aprilie 2020
818 accesări
0 comentarii

În general, proteinele sunt furnizate organismului prin intermediul multor alimente, dar specialiștii susțin că brânzeturile, precum brânza de vaci, urda și mozzarella reprezintă o sursă extrem de importantă de proteine. De ce? Pentru că acestea au un conținut caloric redus. Ca urmare, puteți apela la micul dejun la brânzeturile moi, pe care le puteți consuma cu mare încredere, pentru că acestea nu sunt doar hrănitoare, dar pot fi servite și pe post de gustări în timpul zilei.

De exemplu, spre deosebire de alte sortimente, brânza moale are avantajul că nu este un produs procesat și că se păstrează o mare parte din substanțele nutritive din conținut. Trebuie să știm, însă, că brânza care trece printr-un proces de maturare poate cauza migrene, deoarece este bogată în tiramină.

Această tiramină este derivată din aminoacidul tirozină și se formează în alimentele care trec printr-un proces de maturare, adică sunt afumate, murate, fermentate sau marinate. Când spunem brânzeturi maturate, ne referim la brânză cheddar, feta, brânză albastră, brie, parmezan etc.

De precizat că brânzeturile proaspete nu conțin prea multă tiramină și astfel pot fi consumate în siguranță, chiar și atunci când aveți migrene.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU