20 Decembrie 2019
8813 accesări
0 comentarii

Obişnuiţi să consumaţi produse lactate? Specialiştii au demonstrat, de-a lungul timpului, că un consum zilnic de brânză vă ajută la buna funcţionare a inimii. Evitarea lor, în schimb, poate reprezenta o reală ameninţare la sănătatea noastră.

„Deşi au un conţinut ridicat de grăsimi saturate, brânzeturile consumate în cantităţi mari nu vă afectează sănătatea. Problemele apar, de fapt, la cei care nu consumă astfel de produse, ei riscând să se îmbolnăvească de inimă, din cauza nivelului mai ridicat de colesterol rău din organism. Eu le recomand mereu oamenilor să încerce alimente bogate în grăsimi saturate, avertizând că grăsimile din unt, biscuiţi şi şuncă cresc nivelul de colesterol rău. Acest compus din sânge ajută organismul să funcţioneze corect”, a explicat dr. Corina Toma, medic de familie.

În acelaşi timp, specialistul spune că un consum de brânză nu poate fi asociat cu creşterea ţesutului adipos din organism, nici cu o cantitate mare de colesterol rău. De fapt, cercetătorii arată că nu există nicio diferenţă între nivelurile acestui compus la persoanele care mănâncă multă brânză şi la cei care nu consumă produse lactate. Potrivit experţilor, este important şi tipul de alimente pe care le mâncăm împreună cu brânza. Ei au adăugat că un consum mai mare de produse lactate a fost asociat cu un indice de masă corporală mai mică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU