05 Februarie 2018
962 accesări
0 comentarii

Oriunde în lume, broccoli se află în topul celor mai bune alimente prin profilul nutriţional impresionant de care dispune. Specialiştii spun că această legumă nu numai că este bogată în fibre solubile şi insolubile în cantităţi mari, vitamina C, dar mai ales conţine vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulaţie sanguină. Mai mult decât atât, dacă alegem să mâncăm brocoli ne poate ajuta chiar şi în cazul răcelilor. De asemenea, planta este bogată şi în fitonutrienţi, substanţe care diminuează semnificativ riscul de diabet, de boli cardiovasculare şi de cancer.

Totodată, în înteriorul vaselor de sânge, broccoli ajută la dezvoltarea unor enzime care protejează structura internă a acestora. De asemenea, reduce impactul moleculelor care distrug vasele. Şi tot studiile spun că, dacă mâncaţi broccoli doar de trei ori pe lună, este posibil să vă reduceţi riscul de a dezvolta un cancer de vezică urinară cu 40%. Motivul? O enzimă pe care o conţine broccoli denumită mirozinază schimbă compuşii cu sulf conţinuţi de plantă şi denumiţi glucozinolaţi în izotiocianaţi, tot compuşi cu sulf. Aceştia din urmă au proprietăţi anticancerigene.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU