10 Martie 2021
473 accesări
0 comentarii

Foarte multe persoane se confruntă cu problema căderii părului. În mod normal, nu este nimic de speriat, dar dacă această cădere este în exces, ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare. De ce? Pentru că ea poate fi declanşată de o serie de afecţiuni: dereglări hormonale, chisturi ovariene, sifilis sau alte boli. Potrivit dr. Amalia Tocitu, fie că este vorba despre hipoactivitatea glandei tiroide, afecţiune numită hipotiroidism, sau despre tiroida hiperactivă, afecţiune numită hipertiroidism, consecinţele sunt aceleaşi - căderea părului din cauza dezechilibrului hormonal. Administrarea tratamentului corespunzător în cazul afecţiunilor tiroidiene contribuie la controlarea căderii părului. În acelaşi timp, schimbările şi dereglările hormonale cauzează căderea temporară a părului. Acestea pot fi cauzate de sarcină, naştere, întreruperea de sarcină, administrarea de anticoncepţionale şi menopauză.

„În principiu, organismul are nevoie de câteva luni pentru a se obişnui cu noile reglementări hormonale, timp în care dezechilibrul hormonal cauzează căderea părului, variaţii ale masei corporale, stres, oboseală, acnee. Pe de altă parte, infecţiile care provoacă febră (herpes simplex, infecţiile fungice ale pielii), infecţiile bacteriene, precum sifilisul conduc la apariţia alopeciei sau subţierea firului de păr. Tratarea infecţiei conduce la reluarea ciclului normal de creştere al părului şi previne căderea pe viitor”, a explicat medicul.

Aceasta a precizat că alopecia areata (boală dermatologică caracterizată prin căderea părului, de obicei de pe pielea capului) este adesea asociată cu existenţa unei afecţiuni autoimune, din această cauză se consideră că diferite forme de pierdere a părului sunt cauzate de una dintre afecţiunile autoimune.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU