Sursa: The Conversation

Sursa: The Conversation
08 Aprilie 2020
6960 accesări
0 comentarii

Data de 7 aprilie apare, în fiecare an, în calendar ca fiind Ziua Mondială a Sănătăţi. Anul acesta, însă, cu această ocazie, nu au mai fost organizate conferinţe sau evenimente, ci a fost marcată munca tuturor cadrelor medicale în lupta contra Covid-19.

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Sanitas Constanţa, în 2020, Anul Internaţional al Asistenţilor şi Moaşelor, Ziua Mondială a Sănătăţii marchează munca asistenţilor şi a moaşelor în lupta împotriva noului coronavirus, aceştia oferind îngrijire şi tratament de calitate, dar şi colectarea datelor pentru studii clinice.

„Asistenţii şi moaşele joacă un rol esenţial în furnizarea serviciilor de sănătate. Acestea sunt persoanele care îşi dedică viaţa îngrijirii mamelor şi copiilor; acordarea de imunizări pentru salvarea vieţii şi sfaturi de sănătate; îngrijirea persoanelor în vârstă şi în general satisfacerea nevoilor esenţiale de sănătate de zi cu zi. Ele sunt, adesea, primul şi singurul punct de îngrijire în comunităţile lor.

Lumea are nevoie de încă nouă milioane de asistenţi medicali şi moaşe, pentru a atinge acoperirea universală de sănătate până în 2030. Vă cerem ajutorul cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, pentru a ne asigura că forţa de muncă în ceea ce priveşte moaşele şi asistenţii medicali este suficient de puternică pentru ca toată lumea, de oriunde din lume, să beneficieze de îngrijirea medicală de care are nevoie”, a transmis şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU