Sfatul medicului
231 accesări 09 Septembrie 2019 0 comentarii

Cancerul mamar. Simptome care nu trebuie ignorate

Apariția unui nodul la nivelul sânului este cel mai cunoscut simptom al cancerului mamar. Dar există și alte semne, care pot indica această afecțiune. Dr. Dan Jinga, medic primar oncologie, atrage atenția că și o secreție care curge din sân, mai ales dacă conține și sânge, este un simptom care trebuie să fie luat în seamă.

Un aspect îngrijorător este însă faptul că, odată apărute semnele, înseamnă că neoplazia este într-un stadiu destul de avansat. „În general, în momentul în care apar simptomele, cancerul mamar este un cancer greu de tratat”, a afirmat dr. Dan Jinga.

Tocmai de aceea, este nevoie ca femeile să meargă în mod regulat la un consult sau la o mamografie.

„Începând cu perioada imediat post-pubertară, practic medicii trebuie să instruiască populația feminină în vederea diagnosticului precoce. Iar începând cu o anumită vârstă, stabilită și în funcție de datele genetice, datele de familie ale persoanei în cauză, dar în genere după 40 de ani, trebuie începută o depistare activă, folosind palparea, folosind mijloacele imagistice cum ar fi ecografia și, ulterior, mai târziu, și mamografia”, a afirmat medicul specialist. „Statul acasă cu siguranță agravează!”, a atras atenția medicul. De aceea, trebuie consultat constant medicul de familie și medicul ginecolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.