Remedii naturiste
627 accesări 11 Octombrie 2017 0 comentarii

Când este bine să dăm copiilor suplimente pentru stimularea imunităţii

Atunci când sistemul imunitar al copilului nu face faţă exact cum ar trebui, iar răcelile, virozele, amigdalitele, sinuzitele şi alte infecţii recidivante par să nu se mai termine niciodată, părinţii apelează la anumite suplimente, de cele mai multe ori eficiente în ranforsarea şi antrenarea sistemului imunitar împotriva virusurilor.
„Există anumite suplimente nutriţionale care întăresc imunitatea şi ajută la refacerea organismului, dacă acesta este slăbit, din cauza contractării virusurilor. Însă acestea trebuie utilizate doar la indicaţia medicului de familie sau a pediatrului, deoarece acesta trebuie să stabilească ce cantităţi necesită copilul, în funcţie de vârstă.

Copiii sunt cei mai predispuşi la răceli şi gripe, în special toamna, când se întorc în colectivitate, la şcoală sau la grădiniţă. De aceea, pentru a fi siguri că au o imunitate bună şi un organism puternic, care înlătură virusurile, părinţii pot să le ofere suplimente naturale modulatoare ale imunitatii, dar nu înainte de a discuta cu medicul curant al copilului”, a explicat dr. Horaţiu Albu, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.