Sfatul medicului
199 accesări 12 Iulie 2018 0 comentarii

Când puteţi începe diversificarea alimentaţiei bebeluşului

De multe ori, părinţii sunt foarte grăbiţi în ceea ce priveşte diversificarea hranei celui mic şi au tendinţa de a le introduce, mult mai repede, în meniu, alte alimente, în afară de lapte. Totuşi, avertizează specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, diversificarea corectă a alimentaţiei ar trebui să înceapă numai la recomandarea doctorului şi doar atunci când sugarul este pregătit să primească altceva în afară de lapte.

Desigur, deseori, părinţii se întreabă dacă pot începe diversificarea la cinci luni, mai ales dacă bebeluşii lor par dornici să bage în gură tot ce văd pe masă şi există apropiaţi care insistă pe lângă părinţi. Cu toate acestea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de şase luni. Acest lucru înseamnă că până la jumătate de an, copilul nu trebuie să primească, în afară de lapte, alte alimente sau fluide (apă, sucuri). Excepţiile sunt vitaminele şi medicamentele. Trebuie menţionat faptul că recomandarea se aplică tuturor bebeluşilor, dar trebuie adaptată la situaţia specifică. Spre exemplu, la sugarii cu cerinţe mari de fier, pot fi introduse alte alimente înainte de vârsta de şase luni.

Adulţii mai trebuie să reţină un aspect şi anume că alimentele solide pot fi date bebeluşului, cel mai devreme, după împlinirea vârstei de 17 săptămâni, din cauza sistemului digestiv în continuă dezvoltare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.