Remedii naturiste
637309 accesări 20 Mai 2017 276 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

Căpşunile, una dintre cele mai sănătoase desfătări ale sfârşitului de primăvară şi începutului de vară. Medicii specialişti spun că un consum zilnic de căpşuni scade riscul de a dezvolta diverse afecţiuni, precum boli de inimă sau diabet, iar radicalii liberi din organism, responsabili cu apariţie cancerelor, sunt pur şi simplu doborâţi.
Pieţele sunt pline, aşa că este momentul să profităm din plin de acest fruct bogat în calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, vitamina C, acid folic, vitamina A etc.
„Întotdeauna este bine să consumăm fructe de sezon, iar acum este sezonul căpşunilor. Consumul de căpşuni întăreşte sistemul imunitar, prin cantitatea uriaşă de vitamina C pe care aceste fructe o conţin. Totodat, căpşunile au efect antioxidant şi antiinflamator.
Acestea ajută la reglarea nivelului de colesterol din organism, dar şi a tensiunii arteriale. Consumul de căpşuni combate constipaţia şi ţine greutatea sub control. Pentru că sunt bogate în acid folic, căpşunile sunt extrem de benefice în sarcină, dar şi pentru copiii mici, deoarece contribuie la dezvoltarea creierului celor mici, exceptându-i pe cei care sunt alergici la acest fruct”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.
De asemenea, specialiştii spun că aceste fructe ajută şi la menţinerea sănătăţii oculare. De fapt, căpşuna este un fel de fruct-panaceu, ce ajută la menţinerea şi îmbunătăţirea funcţiei tuturor organelor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

276 comentarii

123...28
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.