Sarcina
923 accesări 11 Decembrie 2020 0 comentarii

Care este vârsta ideală pentru a deveni părinți

Foarte multe femei amână momentul nașterii, spunându-și că au timp pentru a aduce pe lume un copil. Totuși, susțin specialiștii, este bine să luați în calcul și vârsta la care procreați, pentru că, dacă întârziați prea mult acest moment, riscați să nu mai aveți parte de această șansă de a deveni părinți, în condițiile în care corpul nu vă pune la dispoziție o astfel de șansă nelimitat sau în orice condiții.

Tocmai de aceea, ar trebui să țineți cont de câteva considerente pentru a nu vă grăbi, dar și pentru a evita drama imposibilității de a deveni părinte. Potrivit dr. Sanda Cosma, luând în considerare maturitatea biologică socială și profesională a bărbatului, vârsta ideală pentru a deveni tată este de 25-35 de ani. La femeie, însă, ținând seama de maturizarea și rezistența biologică a sa, perioada optimă pentru procreare este între 22-32 de ani. Desigur, limitele pot varia, dar știința a dovedit că funcția de procreare la femeie este mai precis reglată între 22 și 32 de ani. Cert este că vârsta optimă începe, practic, exact în clipa în care vă simțiți matură, din punctul de vedere psiho-social și biologic, eliminând, astfel, alți factori exteriori care v-ar putea influența decizia. Bineînțeles, există cazuri în care căsătoria și procrearea se realizează la vârste foarte fragede, fiind cu totul anormal. Specialistul este de părere că actul sexual sau nașterea accidentală sunt realități de care ar fi sănătos să vă feriți atât pentru suflet, cât și pentru fizic. De ce? Pentru că, a adăugat medicul, copiii care fac copii, sunt prea cruzi din punct de vedere emoțional și acest moment îi poate traumatiza.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.