
Dacă întrebăm un vegetarian și o persoană care consumă carne ce dietă este mai sănătoasă pentru organism, fiecare va aduce propriile argumente pentru a vă convinge că ceea ce consumă ei este cea mai bună alegere. De exemplu, a precizat nutriționistul Laura Antal, legumele asigură o bună protecție în fața bolilor de inimă, pe când carnea conține aminoacizi și proteine, substanțe importante pentru organism.
Pe de altă parte, studiile au arătat că vegetarienii sunt mai slabi decât consumatorii de carne și puțini dintre ei suferă de diabet. În același timp,
cei care consumă numai fructe, legume, nuci, semințe, paste și cereale integrale au un risc mai mic de a fi diagnosticați cu boli de inimă. Mai mult decât atât, vegetarienii, prin dieta lor, au parte de mai multe fibre, magneziu, acid folic și fitochimicale. În plus, dieta vegetariană protejează și de cancer, inclusiv de cel de plămâni, sân, stomac și colorectal. Acest lucru se întâmplă și pentru că antioxidanții din plante reduc inflamațiile și previn distrugerea celulelor organismului.