Sfatul medicului
333 accesări 03 Iunie 2018 0 comentarii

Care sunt cauzele apariției durerilor de urechi

Nu există copil care să nu fi avut măcar vreodată probleme cu urechile. Totuși, trebuie să știți că durerea de ureche la copii poate avea diferite intensități, cauze și poate afecta una sau ambele urechi. Nu orice durere de ureche trebuie, însă, să ne îngrijoreze, dar în funcție de posibilele cauze, ne putem orienta pentru a-i acorda celui mic primul ajutor pentru calmarea suferinței.

Dintre cauzele posibile pentru durerea de ureche la copii amintim otitele medii acute, afecțiuni ce pot fi cauzate de virusuri și bacterii. În această situație, copilul este agitat, se trage de ureche și plânge, nu poate dormi și în aproximativ 50-60% din cazuri face febră. De cele mai multe ori, sunt afectați copiii cu vârsta între șase luni și trei ani, dar rămâne o problemă destul de des întâlnită până în jurul vârstei de 8-9 ani.

Apoi, o altă cauză a problemelor auditive poate fi legată de traumatismul canalului auditiv extern, respectiv rănirea cu un bețișor de ureche, unghia de la deget sau orice alt corp străin, care poate genera durere locală. De obicei leziunea este vizibilă, copilul nu face febră și durerea este de intensitate moderată. Nu în ultimul rând, putem vorbi despre dopul de cerumen, care este, în general, nedureros, dar dacă apare o acumulare mare de cerumen poate apărea și durerea. De precizat că aceasta se poate accentua dacă dopul se împinge către interiorul urechii cu un bețișor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.