Sfatul medicului
589 accesări 11 Octombrie 2017 0 comentarii

Care sunt cauzele care duc la ţiuitul urechilor

Din când în când, urechile noastre au de suferit, din diferite cauze. Poate unele din cele mai deranjante situaţii sunt cele în care apare ţiuitul în ureche, acel zgomot constant şi acut, care ne face să ne pierdem focusarea.

Potrivit medicilor de la Centrul medical Iowemed, ţiuitul urechilor poate avea diferite cauze fizice, unele uşoare, altele destul de grave.

Cauzele care duc la apariţia ţiuitului sunt multiple. Printre ele, se numără: otita medie sau alergiile; o serie de afecţiuni ale glandelor, chiar şi diabetul zaharat poate avea acest simptom; hipertensiune arterială sau tensiune arterială scăzută, ceea ce poate indica şi probleme cardiovasculare; anumite antibiotice, care pot declanşa acest efect în organism; un semn care poate semnala şi o eventuală pierdere a auzului, de la o anumită vârstă; mediu de lucru dominat de zgomote puternice etc. În orice caz, atunci când observaţi că ţiuitul persistă, este indicată o vizită la un medic specialist”, au explicat specialiştii Iowemed.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.