Sursa Forbes

Sursa Forbes
26 Mai 2020
535 accesări
0 comentarii

Câteodată, ne simțim ochii foarte uscați și nu știm din ce cauză. De obicei, specialiștii spun că acest sindrom de ochi uscat sau keratoconjunctivita sicca este o afecţiune întâlnită la toate categoriile de vârstă, care apare în urma unui deficit de secreţie a lacrimilor. Acest lucru determină, ulterior, apariţia ochilor roşii şi inflamaţi.

De cele mai multe ori, a precizat dr. Nicoleta Gheorghe, problemele se resimt la ambii ochi. „În ceea ce ce priveşte simptomele, acestea se referă, desigur, la senzaţia de ochi uscaţi, iritaţi, senzaţia de corp străin sau arsură, care se agravează seara, în general, ducând la lăcrimare excesivă. Aceasta apare ca răspuns al organismului la alterarea calităţii filmului lacrimal. De asemenea, ochii devin roşii, pleoapele sunt lipite la trezire, iar persoana afectată nu mai vede foarte bine. Uneori, senzaţiile de usturime sau disconfort nu sunt foarte deranjante, dar există şi cazuri în care bolnavii simt un disconfort intens sau în care apar complicaţii ale sindromului de ochi uscat”, a explicat medicul.

Specialistul a mai spus că principalele cauze care duc la apariţia acestei afecţiuni sunt: vremea, purtatul lentilelor de contact, diferite patologii oculare sau perioculare, cum ar fi blefarita, diverse boli sistemice (poliartrita reumatoidă, diabet, tiroidopatii). Totodată, nu trebuie omise efectele adverse la anumite medicamente, dar şi schimbările la nivel hormonal.

În plus, simptomele ochiului uscat se înrăutățesc pe parcursul unei zile după câteva ore petrecute în fața calculatorului. Din această cauză puteți simți o oarecare tensiune în ochi și oboseală, dar dacă simptomele descrise mai sus persistă pe o durată mai mare de trei luni, înseamnă că suferința tinde să se cronicizeze.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU