Sursa foto Medical News Today

Sursa foto Medical News Today
07 August 2020
1369 accesări
0 comentarii

Mulți bărbați merg la medicii specialiști pentru diferite iritații ale penisului, care se manifestă, deseori, prin mâncărimi, inflamații și roșeață în zona inghinală. Această neplăcere poate apărea din mai multe cauze, cum ar fi o reacție alergică, o boală cu transmitere sexuală sau o altă afecțiune. În funcție de factorul determinant al iritației, pot apărea pete roșii sau albe în zona inghinală, inflamația prepuțului, mâncărimi și dureri. Pentru a afla cauza precisă și pentru a primi un tratament adecvat se recomandă un consult medical, precizează specialiștii doc.ro.

Aceștia susțin că iritația penisului poate apărea din motive mai puțin îngrijorătoare, precum fricțiunea, o reacție alergică sau o eczemă, dar poate avea și cauze mai grave, care trebuie tratate cu maximă seriozitate, precum bolile cu transmitere sexuală.

Deși psoriazisul poate fi observat mai ales la nivelul scalpului și al mâinilor, există și o formă a bolii numită psoriazis inversat, care poate să apară în zona inghinală, axilară, sub sâni și, în general, în zone în care pielea face pliuri, ceea ce duce la iritații severe. De regulă acesta este mai frecvent la persoanele supraponderale.

Iritația penisului mai poate fi provocată și de o eczemă în zona genitală, care este caracterizată de mâncărimi, cruste albe și pete roșii pe suprafața pielii. Totodată, eczema poate fi cauzată de purtarea materialelor sintetice sau prea aspre, de chimicalele din detergenți, de transpirație, stres sau un sistem imunitar slăbit. În plus, anumite boli cu transmitere sexuală, precum herpesul genital, sifilisul sau gonoreea, pot cauza iritația și inflamația penisului și apariția petelor roșii, a mâncărimilor sau a unor vezicule.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU