Foto: Big Gal Yoga

Foto: Big Gal Yoga
Foto: Big Gal Yoga
Boli şi afecţiuni
201 accesări 31 Iulie 2020 0 comentarii

Care sunt cauzele ce provoacă spasmele musculare

De cele mai multe ori, crampele musculare apar la nivelul picioarelor, iar acestea nu sunt deloc plăcute. Cele mai multe persoane au trăit cel puţin o dată în viaţă această durere, în general scurtă, dar extrem de intensă.

În mod normal, această problemă apare, în mod special, atunci când stăm în apă rece, dar astfel de spasme sau contracţii involuntare a muşchilor pot apărea în orice moment.

Dr. Mariana Grigore susţine că, de obicei, persoanele care fac antrenamente prelungite sau care exercită o anumită muncă pot suferi de o supratensiune a muşchilor la picioare şi astfel apar crampe la nivelul acestora. În acelaşi timp, carenţa de anumiţi nutrienţi poate duce la apariţia unor spasme musculare, iar în acest caz ne referim la lipsa de calciu, magneziu şi potasiu din organism.

Pe de altă parte, anumite leziuni pot declanşa spasmele musculare, asta pentru că muşchiul se strânge şi creează senzaţia de durere. Totodată, stresul emoţional reprezintă un alt factor important care face ca organismul să depăşească această situaţie prin eliberarea unor hormoni, prin accelerarea ritmului cardiac, prin creşterea tensiunii musculare şi apariţia crampelor la picioare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.