17 Mai 2019
794 accesări
0 comentarii

Minunea din viața dumneavoastră a venit pe lume, iar acum micuțul trebuie să se hrănească pentru a crește mare și sănătos. Multe mămici se întreabă ce caracteristici mentale, emoționale sau fizice dezvoltă fiecare bebeluș imediat după naștere. Altele nu știu cum reușește mama care alăptează să îl ajute să treacă prin diversele stadii ale dezvoltării, preîntâmpinând frustrările și nevoile pe care copilul le are în anumite momente. De ce în acest context alăptarea depășește simpla asociere cu nevoia de hrană?

De aici pornește o serie întreagă de întrebări: Voi fi în stare să alăptez? Va fi greu? Voi avea lapte suficient? Va fi dureros? Laptele meu va fi bun pentru bebe?

Potrivit Lilianei Tudose, educator prenatal și consilier în alăptare, în pofida aparentei simplități, știm că alăptarea bebelușului poate întâmpina dificultăți sau poate avea un start minunat, asta dacă mămica este informată corect despre anumite aspecte esențiale ale alăptării.

Specialistul este de părere că întrebările devin copleșitoare încă din primele zile după naștere, când organismul este epuizat și trebuie să facă față unui nou ritm de viață care include ore de nesomn și o sumedenie de griji legate de propriul copil.

Cu toate acestea, proaspetele mămici trebuie să știe că laptele matern nu seacă niciodată brusc, ci există factori care pot scădea producția de lapte în timp. Apoi, acesta poate acționa ca un calmant, anestezic deoarece conține endorfine. De precizat că rănile la sâni pot fi și ele prevenite printr-o atașare corectă a bebelușului la sân, așa că femeile nu trebuie să se teamă nici de acest lucru.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU