Sarcina
383 accesări 16 Martie 2021 0 comentarii

Care sunt investigaţiile necesare pe timpul celor nouă luni de sarcină

Pe timpul celor nouă luni de sarcină, viitoarele mămici trebuie să facă o serie de analize şi investigaţii, pentru a se asigura că evoluţia bebeluşuIui din burtică este în parametri normali. Cunoaşteţi semnificaţia lor? Hemoleucograma, de exemplu, poate furniza diagnostice pentru numeroase boli, infecţii acute sau cronice şi alergii. În plus, nivelul hemoglobinei arată dacă aveţi sau nu anemie. Anemia trebuie tratată pentru că poate afecta atât dezvoltarea fătului, cât şi starea dumneavoastră de sănătate. Totodată, numărul de leucocite uşor crescut (leucocitoza) este normal în sarcină, însă valorile mult mai mari trebuie investigate, deoarece indică o infecţie.

Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, glicemia reflectă cantitatea de glucoză din sânge. „Majoritatea femeilor însărcinate sunt testate în vederea depistării diabetului gestaţional, formă temporară a hiperglicemiei. O monitorizare a glicemiei este necesară pentru femeile gravide, în special în ultima parte a sarcinii, pentru depistarea posibilelor simptome ale diabetului gestaţional”, au afirmat medicii. Aceştia au precizat că TGP-ul este o enzimă care se găseşte în ficat, dar în cantităţi mici se mai poate regăsi în rinichi, inimă şi muşchi. Atunci când ficatul este afectat, enzimele TGP sunt eliberate în sistemul sangvin, în general înainte ca alte simptome evidente să apară, precum icterul (îngălbenirea ochilor şi a tegumentelor). Ultimele analize obligatorii în sarcină sunt creatinina şi ureea din sânge, nişte teste efectuate pentru a verifica funcţiile renale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.