Sursa Perfecte.md

Sursa Perfecte.md
Sursa Perfecte.md
Sănătate
191 accesări 07 Iulie 2020 0 comentarii

Care sunt motivele pentru care amorțește bărbia

Există persoane care simt că au bărbia amorțită, aceasta fiind, de cele mai multe ori, un semn al unor tulburări la nivelul nervilor feței. Dr. Adrian Mina afirmă că motivele pentru care vă amorțește bărbia sunt multiple. Spre exemplu, a precizat acesta, edemele sau leziunile care provoacă umflare pot duce la amorțirea temporară a bărbiei.

În unele cazuri, însă, acest simptom poate semnala o afecțiune sau o infecție mai gravă. Pierderea sensibilității la nivelul bărbiei pe termen lung, numită sindrom de bărbie amorțită, poate indica alte afecțiuni de sănătate mai grave, precum cancerul, a afirmat medicul.

Așadar, persoanele care suferă de amorțeală cronică a bărbiei trebuie să vadă un medic pentru un diagnostic complet. Specialistul a precizat că sindromul bărbiei amorțite este o afecțiune neurologică rară, care provoacă leziuni la nivelul unui nerv care irită buza inferioară.

În concluzie, o persoană care suferă de acest sindrom poate avea o senzație de furnicături sau înțepături în bărbie, dar uneori, bărbia poate fi complet amorțită. Simptomele pot include și buza inferioară, dinții sau gingiile. Un studiu recent arată că, în cazul în care sindromul este un simptom al cancerului la adulți, cancerul de sân reprezintă 64% din cazuri, iar limfomul reprezintă 14%.

Mulți medici văd, de asemenea, sindromul bărbiei amorțite ca un semnal de alarmă că un cancer a revenit sau s-a răspândit. Înțelegerea faptului că acest sindrom poate avea legături cu cancerul metastatic ajută medicii să stabilească un diagnostic precoce. În unele cazuri, simptomele pot fi, de asemenea, rezultatul unei tumori benigne, care este o creștere a celulelor necanceroase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.