Sfatul medicului
411 accesări 09 Octombrie 2017 0 comentarii

Care sunt simptomele care ar trebuie să te trimită la oftalmolog

Dacă te-ai uitat vreodată în oglindă şi ai văzut doi ochi roşii privind ţintă la tine, este cazul să consulţi un oftalmolog. Prezenţa unor alergii, infecţii, virusuri, fungi, paraziţi sau loviturile fizice, poate schimba aspectul ochilor. Însă medicii specialişti spun că în aceste situaţii este bine ca persoana afectată să consulte un oftalmolog, dacă roşeaţa ochilor este însoţită şi de alte manifestări.

„Dacă, pe lângă ochi înroşiţi, pacientul mai are şi alte simptome ca: senzaţie de usturime, arsură sau mâncărime, durere, lăcrimare excesivă, senzaţia de corp străin, disconfort la purtarea lentilelor de contact, vedere înceţoşată, oboseala ochilor, senzaţia de fire de aţă în ochi, disconfort crescut după privitul la TV/monitor sau după citit, o schimbare bruscă a vederii, sensibilitate la lumină, halo-uri în jurul luminii, durere de cap sau febră, umflarea ochiului, secreţii albe, galbene sau verzi ale ochiului, incapacitatea de a menţine ochiul deschis etc., e obligatoriu să se prezinte la un oftalmolog. Aceste simptome nu trebuie neglijate, deoarece ele pot anunţa o afecţiune oculară care trebuie tratată neapărat, pentru a nu se ajunge la complicaţii”, explică medicii specialişti de la Mrini Eye Hospital.

Pentru că fiecare individ în parte este diferit, şi simptomele pot să difere, de aceea, doar un medic specialist poate pune un diagnostic corect, pe baza simptomelor, dar şi a consultului de specialitate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.