Copilul
112 accesări 06 Aprilie 2021 0 comentarii

Care sunt simptomele specifice intoleranţei la lactoză

Ştiaţi că este posibil să fiţi intoleranţi la lactoză fără să vă daţi seama? Intoleranţa la lactoză nu trebuie să fie foarte gravă pentru a vă afecta viaţa. Deşi unii consideră că alergiile alimentare sunt o invenţie a secolului nostru, acestea există de când oamenii au început să bea lapte şi să mănânce cereale şi leguminoase. Transformările genetice progresive prin care trec oamenii le-au permis acestora să continue să bea lapte până la maturitate. Totuşi, anumite persoane nu produc suficiente enzime pentru a asimila lactoza. Astfel, se produce o intoleranţă, precizează dozadesanatate.ro.

Drept urmare, intoleranţa la lactoză este o problemă ce apare ca urmare a unui deficit al enzimelor responsabile pentru digerarea lactozei. Când aceasta nu este asimilată în organism în mod corespunzător, glucidele din lapte ajung în colon, unde fermentează şi produc gaze intestinale. Altfel spus, consumul de lapte, iaurt sau îngheţată de către o persoană intolerantă la lactoză nu produce daune grave sau ireversibile în tractul intestinal, ci doar nişte simptome temporare.

Totodată, multe persoane cred că au intoleranţă la lactoză, când de fapt se confruntă cu o dezvoltare excesivă a bacteriilor, celiachie sau inflamaţii ale intestinelor. Este bine de ştiut că majoritatea persoanelor cu această problemă suferă de intoleranţă primară la lactoză. Cu alte cuvinte, acestea pot bea un pahar de lapte (sau alte produse lactate) fără să aibă niciun simptom şi chiar pot servi la masă produse lactate fără să aibă neplăceri digestive. Intoleranţa la lactoză prezintă simptome la un interval cuprins între 30 de minute şi două ore după ce aţi mâncat sau aţi băut alimente care conţin lactoză. În ceea ce priveşte severitatea simptomelor, aceasta depinde de persoana în cauză, de cantitatea consumată şi de enzimele prezente în stomac.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.