Sursa The mirror

Sursa The mirror
Sursa The mirror
Sfatul medicului
403 accesări 13 Iulie 2020 0 comentarii

Care sunt situaţiile ce duc la schimbarea mirosului corporal

De cele mai multe ori, schimbările în ceea ce privește mirosul corporal nu sunt motive de îngrijorare, fiind adesea rezultatul modificărilor stilului de viață, cum ar fi o dietă nouă. Cu toate acestea, în unele cazuri, o schimbare bruscă a mirosului corporal poate fi un semn al unei afecțiuni grave. Spre exemplu, transpirația combinată cu prezența bacteriilor pe piele este cauza principală a mirosului neplăcut al corpului, dar nu toate mirosurile sunt la fel.

Oamenii au două tipuri de glande sudoripare: ecrine (pe tălpi și pe palme, precum și pe frunte și obraji), care produc o transpirație apoasă și fără miros, și apocrine (în zona axilelor și în jurul organelor genitale), care produc un lichid gros, transparent, care poate mirosi destul de puternic atunci când se combină cu bacteriile de pe piele, precizează doc.ro.

Totodată, există mai multe cauze posibile ale modificării mirosului corporal. De exemplu, când o persoană face sport, transpirația corpului o ajută să mențină o temperatură constantă. Când această transpirație se amestecă cu bacteriile de pe piele și apoi se usucă, apare mirosul neplăcut. Alte motive pentru care cineva poate transpira mai mult decât ar fi normal includ: excesul de greutate sau obezitatea, prezența într-o cameră unde este foarte cald sau afară, când temperaturile sunt foarte ridicate, sau stresul.

XXX

În acelaşi timp, unele alimente pot duce la modificarea mirosului corporal. Conținutul ridicat de fibre din crucifere (varză, conopidă, kale etc.) conferă gazelor intestinale un miros asemănător cu cel al oului, iar consumul de sparanghel duce adesea la formarea de urină urât mirositoare.

Alte alimente, precum usturoiul, ceapa, chimenul și curry-ul, pot provoca, de asemenea, modificări ale mirosului corpului. Nu în ultimul rând, mirosul corporal poate fi un semn al diabetului la unele persoane și apare atunci când există prea multă glucoză în sânge.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.