14 Noiembrie 2018
631 accesări
0 comentarii

Ultimele studii ale specialiştilor arată că femeile care consumă mulţi cartofi înaintea unei sarcini ar putea prezenta un risc crescut de a dezvolta diabet în timp ce sunt însărcinate.

De obicei, diabetul gestaţional apare la femeile gravide spre sfârşitul celui de-al doilea trimestru de sarcină şi trebuie ţinut sub monitorizare şi tratat, deoarece comportă un risc atât pentru mamă, cât şi pentru copil.

Cartofii sunt unul dintre cele mai populare produse alimentare din lume, iar utilizarea lor este încurajată în numeroase ţări, deşi unele studii estimează că aceştia pot avea un efect negativ asupra nivelului de zahăr din sânge, din cauza conţinutului lor ridicat de amidon.

După luarea în considerare a altor factori de risc pentru această boală, cum ar fi vârsta, activitatea fizică şi obezitatea, echipele de cercetători au constatat că femeile care consumă mulţi cartofi prezintă un risc cu 50% mai mare de a dezvolta diabet în timpul sarcinii decât cele care consumă mai puţin de o porţie de cartofi pe săptămână.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU