07 Ianuarie 2021
272 accesări
0 comentarii

În caz că nu știați, cartofii dulci sunt bogați în minerale, fibre, vitamine și fitonutrienți, ideali atât pentru minte, cât și pentru corp. În plus, sunt foarte simplu de gătit și pot fi integrați în numeroase preparate. Specialiștii csid.ro spun că există un motiv bine întemeiat pentru care cartoful dulce se regăsește în numeroase salate. În primul rând, în urma consumului de cartofi dulci beneficiați de o vedere sănătoasă, întrucât vitamina A ajută la menținerea vederii. Apoi, veți avea o imunitate crescută, o minte ascuțită, pentru că vitamina B6 este o coenzimă esențială în dezvoltarea cognitivă.

De asemenea, persoanele care obișnuiesc să consume cartofi dulci au o inimă mai puternică, datorită potasiului și magneziului pe care aceștia îl conțin, care ajută la susținerea presiunii arteriale. Totodată, cartoful dulce scade colesterolul LDL. Practic, fibrele ajută la reducerea riscului colesterolului rău, dar și a riscului apariției bolilor de inimă, obezității și diabetului de tip 2. Totuși, în timp ce cartofii dulci au o cantitate semnificativă de vitamina A și fibre, cartofii albi câștigă teren atunci când vorbim de conținut de potasiu și vitamina C. Cert este că ambele variante sunt bogate în nutrienți.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU