13 Noiembrie 2020
375 accesări
0 comentarii

Specialiștii susțin că organismul nostru este extrem de inteligent și că, în momentul în care este supus unor pericole, apar imediat mecanisme care îi permit să se autoprotejeze. Mai mult decât atât, oamenii de știință spun că unele dintre obiceiurile corpului uman ajută la completarea întregului mecanism de autoapărare.

Căscatul, strănutul, lacrimile sunt doar câteva mecanisme care ajută corpul uman să se autoprotejeze, precizează doctorulzilei.ro. În primul rând, căscatul este unul dintre cele mai comune reflexe ale organismului. Scopul principal al căscatului este să răcorească creierul după ce a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

De obicei, strănutul apare în momentul în care căile nazale se umple cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Strănutul este modalitatea organismului de a scăpa de acest „gunoi”. În afară de a acționa ca protecție pentru membrana mucoasă a ochiului atunci când obiectele străine vin în contact cu ea, lacrimile servesc drept instrument de „apărare emoțională”. Oamenii de știință menționează că, în situații de stres, corpul creează o nouă sursă, puternică de iritare, în scopul de a distrage atenția persoanei respective de la durerea cu care se confruntă în acel moment.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU