Sarcina
729 accesări 16 August 2020 0 comentarii

Cât de important este primul control medical, după naştere

Medicii recomandă ca orice proaspătă mămică să meargă la un control de rutină, la aproximativ patru săptămâni după naştere. Scopul consultului este ca medicul să stabilească dacă refacerea fizică şi emoţională este corespunzătoare şi, pe parcursul consultului, specialistul poate răspunde la întrebările, pe care orice proaspătă mămică şi le pune.

În caz de cezariană, consultul se face mai devreme, la o săptămână, două, de la intervenţie. „În timpul examinării clinice, se verifică greutatea şi tensiunea arterială. De asemenea, se palpează abdomenul şi se verifică cicatricea (în caz de cezariană), se examinează sânii şi perineul (în caz de epiziotomie, se verifică dacă plaga s-a vindecat). Nu în ultimul rând, medicul specialist trebuie să verifice vaginul şi colul uterin. În unele cazuri sunt necesare şi analize de sânge, pentru a vedea dacă există carenţe”, explică dr. Mihaela Dobre, medic specialist obstetrică şi ginecologie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.