Sfatul medicului
227 accesări 12 Aprilie 2018 0 comentarii

Cât de indicat este consumul ouălor în sarcină

Sunteți însărcinată și vreți să știți dacă ouăle pot fi incluse sau excluse din alimentația dumneavoastră? Înainte de toate, trebuie să știți că ouăle reprezintă o sursă extraordinară de nutrienți sub formă de grăsimi, proteine, minerale și vitamine, esențiale pentru perioada sarcinii, însă trebuie acordată o atenție sporită preparării lor.

„Ouăle crude, fierte moale sau orice alte alimente care conțin ouă crude (atenție la maioneză, spre exemplu) ar trebui să fie evitate, pentru a preveni infecția cu Salmonella. Pentru a distruge Salmonella, ouăle trebuie gătite astfel încât să devină solide, atât albușul, cât și gălbenușul. Deci, fierbeți oul cu coajă cel puțin șapte minute, pentru un ou de mărime medie”, au explicat specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”.

Totodată, ouăle reprezintă o sursă extrem de importantă de proteine, esențiale pentru creșterea și dezvoltarea fătului. Altfel spus, fiecare celulă a micuțului are nevoie de proteine, ceea ce înseamnă că a consuma ouă fără a depăși cantitatea recomandată se poate dovedi mai mult decât sănătos. Spre exemplu, ouăle sunt bogate în acizi grași Omega 3 și colină, esențiale pentru dezvoltarea creierului și a bebelușului, în general.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.