Frumuseţe
291 accesări 15 Mai 2019 1 comentariu

Cât de mult ajută cremele şi loțiunile la tratarea celulitei

Celulita nu este o afecțiune, ci o caracteristică a grăsimii femeii, fiind cu atât mai neplăcută cu cât în organism se accentuează dezechilibrul dintre nivelul de estrogeni şi progesteron. Această condiție este una dintre cele mai mari şi mai neplăcute probleme ale femeilor când vine vorba de aspectul fizic, mai ales în sezonul cald.

Deseori, problema nu e neapărat grăsimea corporală, ci faptul că, din anumite cauze, acest țesut conjunctiv își pierde elasticitatea şi devine din ce în ce mai rigid. Printre cauzele care duc la apariția celulitei, putem enumera predispozițiile genetice, fluctuațiile hormonale, vârsta, alimentația, deshidratarea, stilul de viață sedentar, fumatul, anticoncepționalele, sarcina, dar şi factorii externi.

Cremele şi loțiunile anticelulitice, împachetările, masajele anticelulitice şi în general tratamentele anticelulitice, mai accesibile sau mai costisitoare, vor da rezultate într-un fel sau altul, însă în niciun caz acestea nu vor fi de durată. Toate aceste proceduri împotriva celulitei, fie că sunt făcute la salon, fie că ţi le faci singură acasă, vor îmbunătăți aspectul pielii, însă nu se poate spune că te vor scăpa definitiv de celulită, conform csid.ro. În general, aceste metode înlătură toxinele din țesuturi, înlătură celulele moarte, îmbunătățesc circulația sângelui şi drenajul limfatic din zona în care sunt aplicate, iar tratamentele anticelulitice bazate pe aspirație sau masare cu role reușesc să îmbunătățească elasticitatea pielii, să elimine apa reținută şi chiar să ardă grăsimea nedorită din anumite zone de pe corp.

Cu o alimentație sănătoasă şi corectă, putem combate celulita, asigurând un echilibru dintre ce mâncăm şi cum arătăm. Astfel, recomandate în acest sens sunt bananele, numărându-se în rândul produselor alimentare cu cel mai mare raport de potasiu-sodiu. Semințele de floarea-soarelui sunt pline de substanțe nutritive pentru celulită, fiind ambalate cu vitamina E, potasiu și zinc. Ele sunt o sursă bună de seleniu, iar o ceașcă furnizează mai mult de o treime din doza zilnică recomandată. În plus, semințele de floarea soarelui reprezintă o sursă bună de vitamina B6, o ceașcă asigurând 31% din doza zilnică recomandată.

Recomandat este şi avocado, care, fiind bogat în calorii și grăsimi în comparație cu alte fructe, poate oferi beneficii mari femeilor care se luptă cu celulita.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.