aerinmasina-1340547261

aerinmasina-1340547261
aerinmasina-1340547261
Boli şi afecţiuni
541 accesări 25 Iunie 2012 0 comentarii

Cât de periculos este aerul condiţionat din maşină

În această perioadă, aparatele de aer condiţionat sunt extrem de folosite atât în confortul propriei case cât şi la birou sau în maşină. Potrivit medicilor specialişti, cele mai dese probleme asociate cu aerul condiţionat apar tocmai din cauza utilizării excesive a acestuia. „Aerul condiţionat utilizat necorespunzător poate duce la probleme ale căilor respiratorii precum sinusuri, dureri de gât sau urechi dar şi boli pulmonare cum ar fi pneumoniile”, aflăm de la dr. Vera Eniko Pall, medic pneumolog.
La fel ca şi aparatele de aer condiţionat montate în imobile, cele din maşini sunt la fel de periculoase pentru sănătate. Medicii nu se opun în întregime utilizării aerului în autoturisme, însă nu la o temperatură foarte scăzută faţă de cea de afară. „Într-adevăr creşte confortul şoferului şi al pasagerilor pe timp de caniculă, însă poate scădea imunitatea sistemului respirator, mai ales din cauză că pasagerii se află foarte aproape de sursa de aer condiţionat”, ne-a explicat dr. Pall.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.