Sfatul medicului
256 accesări 02 Aprilie 2019 0 comentarii

Cât de repede ne adaptăm la ora de vară

În week-end, am trecut la ora de vară şi cel mai rău am resimţit schimbarea luni dimineaţă, când a trebuit să ne trezim să plecăm la serviciu şi la şcoală. Şi se pare că ne va mai fi dificil câteva zile. Medicii sunt de părere că oamenii au nevoie de aproximativ o săptămână pentru a se adapta la ora de vară, deoarece trebuie să ne trezim cu o oră mai devreme decât eram obişnuiţi.

Însă, pentru cei care suferă de anumite probleme de sănătate, efectele schimbării ritmului biologic ar putea fi mai serioase. Studiile au demonstrat că pe perioada de vară sunt mai puţine infracţiuni şi accidente rutiere, iar oamenii consumă mai puţină energie electrică. De asemenea, ţările cu mai multe ore de lumină naturală au locuitori mai fericiţi.

Un studiu recent a descoperit că riscul bărbaţilor de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului. O altă cercetare, realizată în Suedia, a relevat că numărul atacurilor de cord a crescut cu șase sau chiar 10 procente în primele trei zile lucrătoare după schimbarea orei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.