Sfatul medicului
742 accesări 25 Ianuarie 2021 0 comentarii

Cât sport trebuie să facem, în funcție de vârstă și condiția fizică

Faceți mișcare, faceți sport și fiți activi, mai ales în această perioadă de restricții, a atras atenția dr. Rodica Cristina Dogaru, medic primar psihiatru. Căci, a atras atenția specialistul, activitatea fizică regulată aduce beneficii atât trupului, cât și minții. „Activitatea fizică poate reduce tensiunea arterială ridicată, poate ajuta la gestionarea greutății și reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, diabet zaharat și diverse tipuri de cancer. De asemenea, activitatea fizică îmbunătățește forța osoasă și musculară și crește echilibrul, flexibilitatea și starea de bine. Pentru persoanele în vârstă, activitățile care îmbunătățesc echilibrul ajută la prevenirea căderilor și rănirilor. Pentru copii, activitatea fizică regulată ajută la susținerea creșterii și dezvoltării sănătoase și la reducerea riscului de apariție a bolilor în viitor, iar prin activitatea regulată, copiii pot dezvolta abilități fundamentale de mișcare și pot construi relații sociale”, a subliniat dr. Rodica Dogaru.

Specialiștii au și recomandări detaliate cu privire la activitatea fizică pe care oamenii ar trebui să o facă zilnic, pentru a fi eficientă. Copiii și adolescenții, cu vârste între 5 și 17 ani, ar trebui să facă cel puțin 60 de minute pe zi de activitate fizică, de intensitate moderată, până la viguroasă, inclusiv activități care întăresc mușchii și oasele, cel puțin trei zile pe săptămână. Adulții de peste 18 ani ar trebui să face cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată, pe parcursul unei săptămâni, sau 75 de minute de activitate fizică de intensitate puternică. Adulții în vârstă cu mobilitate slabă ar trebui să facă activitate fizică pentru îmbunătățirea echilibrului, trei zile sau mai mult pe săptămână.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.