Nutriţie
155 accesări 08 Aprilie 2019 0 comentarii

Câtă sare avem voie să înghiţim zilnic?

Renunţaţi, pe cât posibil, să mai puneţi sare în mâncare. Medicii susţin că doza optimă de sare de bucătărie este de 5 - 6 grame pe zi. Însă, neapărat ţineţi cont că în această cantitate intră şi sarea „ascunsă” în alimentele pe care le consumaţi zilnic, precum laptele, carnea, mezeluri, conserve sau unele legume.

Excesul de sare este dăunător organismului, căci duce la dezvoltarea unor afecţiuni renale, la creşterea tensiunii arteriale şi la retenţia apei în organism. Totuşi, nici dacă vă privaţi organismul de sare nu este bine, căci apar crampele musculare, ameţelile şi este afectată balanţa electroliţilor din corp (respectiv a magneziului, potasiului, sodiului şi calciului).

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.