08 Aprilie 2019
940 accesări
0 comentarii

Renunţaţi, pe cât posibil, să mai puneţi sare în mâncare. Medicii susţin că doza optimă de sare de bucătărie este de 5 - 6 grame pe zi. Însă, neapărat ţineţi cont că în această cantitate intră şi sarea „ascunsă” în alimentele pe care le consumaţi zilnic, precum laptele, carnea, mezeluri, conserve sau unele legume.

Excesul de sare este dăunător organismului, căci duce la dezvoltarea unor afecţiuni renale, la creşterea tensiunii arteriale şi la retenţia apei în organism. Totuşi, nici dacă vă privaţi organismul de sare nu este bine, căci apar crampele musculare, ameţelile şi este afectată balanţa electroliţilor din corp (respectiv a magneziului, potasiului, sodiului şi calciului).

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ