28 Iulie 2021
346 accesări
0 comentarii

Ştiaţi că fructele de cătină sunt bogate în vitamine şi mai ales în vitamina C? Specialiştii afirmă că betacarotenul atât de necesar ochilor se găseşte în cătina albă din belşug, iar prin vitamina E, organismul se regenerează mai uşor, după o suferinţă. De asemenea, cătina conţine celuloză, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier şi sodiu, uleiuri complexe etc. Efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute încă din Antichitate, iar în prezent, de la cătină se obţin produse precum: ceaiuri din fructe, muguri, frunze şi chiar scoarţă, siropuri de fructe, ulei de fructe. Acesta din urmă este şi cel mai valoros din punct de vedere medical.

Despre fructe se spune că se păstrează cel mai bine în miere de albine şi se consumă atât cât suportă fiecare. Tot secretul este sfărâmarea între dinţi şi mestecarea seminţei din fruct, acestea fiind, de fapt, adevăratele depozite de vitamine. Cei care preferă un somn liniştit este bine să consume fructe de cătină numai în prima parte a zilei, consumul lor către seară dând un efect mai puternic decât cel al cafelei. Totodată, mugurii de cătină au efect afrodisiac, stimulează apetitul sexual, combat infertilitatea atât la femei, cât şi la bărbaţi, fiind considerați o adevărată Viagra naturală românească.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU