Sfatul medicului
330 accesări 13 Martie 2023 0 comentarii

Cauze care duc la apariția durerilor degetelor de la picioare

Vă dor degetele de la picioare? În general, susțin specialiștii, indiferent de cauză, degetul mare este unul dintre cele mai afectate. Durerea la acest nivel poate avea, însă, trei origini: musculo-scheletică, vasculară și variată. În primul rând, folosirea de încălțăminte necorespunzătoare și malformațiile osoase sunt principalele cauze ale durerii la nivelul degetelor de la picioare. Din păcate, există și situații în care disconfortul este persistent și se agravează în timp. Tocmai de aceea, evaluarea medicului ortoped este esențială pentru un tratament și un prognostic mai bun. Încălțămintea neadecvată și strâmtă este printre cele mai frecvente cauze ale durerii la degetele de la picioare, pentru că favorizează malformațiile osoase și inflamația articulațiilor piciorului. Astfel, utilizarea prelungită a acestui tip de pantof crește intensitatea durerii.

O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, deoarece durerea este un semnal care avertizează asupra necesității de a schimba pantofii. Totodată, fracturile degetului mare de la picior sunt mai grave și mai intense, împiedicând pacientul să meargă. În mod similar, degetele de la picioare pot suferi fracturi, ca urmare a activității fizice intense, neobișnuite și repetate, potrivit cercetărilor.

Apoi, pintenul calcanean este o umflătură osoasă care se formează la baza degetului mare de la picior. Studiile estimează că 90% din cazuri apar la femei, durerile în zona plantară a primului deget de la picior fiind frecvente. De asemenea, degetele de tip gheare este o deformare care apare la degetele de la picioare, cu excepția degetului mare. În general, această afecțiune este o cauză frecventă de durere și roșeață a degetelor de la picioare. Disconfortul crește atunci când desfășurați activități zilnice, cum ar fi mersul pe jos, urcatul scărilor sau sportul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.