Sfatul medicului
34 accesări 15 Noiembrie 2022 0 comentarii

Cauze care duc la apariția înțepăturilor în ovare

De foarte multe ori, sistemul reproducător feminin poate prezenta numeroase boli și dezechilibre. De exemplu, înțepăturile în ovare pot apărea din diferite motive și se pot manifesta diferit la fiecare femeie. Mai mult decât atât, ele pot varia ca intensitate, durată și data apariției și pot să dispară spontan. Uneori, acestea sunt declanșate de durerea de ovare, care se manifestă cu junghiuri sau crampe în abdomenul inferior, chiar pe partea laterală a ovarului afectat. Alteori, durerea poate fi atât de puternică, încât se simte în partea inferioară a spatelui, iar cauzele sunt foarte variate, de la un simplu disconfort menstrual la o boală severă precum cancerul.


În acest sens, printre principalele cauze ale înțepăturilor în ovare se remarcă următoarele: femeile pot experimenta înțepături care încep la mijlocul ciclului de ovulație. În acest caz, durerile sunt situate în partea inferioară a abdomenului în ambele ovare. Partea bună, spun specialiștii, este că sunt dureri temporare și nu ar trebui să vă îngrijorați. În general, atunci când o femeie este la menstruație, are crampe menstruale, iar acestea pot provoca, și ele, înțepături frecvente în ovare. Cauza acestui simptom are de-a face cu sistemul reproducător, care este inflamat și presat. De asemenea, femeile au adesea înțepături, crampe sau dureri în primele săptămâni de sarcină. Acest lucru apare din cauza modificărilor hormonale pe care corpul le generează atunci când se pregătește pentru sarcină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.