18 Noiembrie 2023
31 accesări
0 comentarii

Sosirea sezonului rece vine, de cele mai multe ori, la pachet cu bucurie pentru cei mici. Prima zăpadă a iernii este mereu un moment entuziasmant pentru ei. Poate te-ai gândit de-a lungul timpului că ar fi o idee bună ca micuțul tău să înceapă o activitate de iarnă, iar cea mai bună alegere în această latură sunt chiar sporturile de iarnă.

Dacă ai nevoie de sugestii în această direcție, articolul de față vine în ajutorul tău cu sugestiile de care ai nevoie, și mai mult, cu toate detaliile necesare legate de acest sport.

Una dintre cele mai comune și, totodată, distractive alegeri este schiatul. Când vine vorba de schi alpin, acesta se numără printre sporturile preferate pentru majoritatea familiilor, pe timp de iarnă.

Micuții schiori încep acest tip de activități de la vârste fragede – mereu pe pârtii pentru copii și pentru începători, însoțiți în permanență de un adult, chiar și după finalizarea cu brio a instructajului. Însă, nu doar condițiile de siguranță se numără printre cele mai importante aspecte, ci și echipamentul celui mic ocupă un loc important, pentru a-i crea o experiență plăcută și sigură.

Astfel, este important să știi cum să alegi echipamentul ideal pentru copilul tău.

În primul rând, ai nevoie de o pereche de schiuri copii calitative și care să îndeplinească caracteristicile necesare celui mic. Astfel, este necesar să fii atent la câteva detalii:

  1. Înălțimea

În general, se respectă regula conform căreia schiurile trebuie să fie cu 10-20 cm mai scunde decât înălțimea copilului. Astfel, pentru o înălțime de 120 cm, vei alege mereu schiuri sub 110 cm.

  1. Nivelul de pregătire

Schiurile sunt clasificate în funcție de nivelul de pregătire, iar diferențele sunt semnificative de la un nivel la altul. Astfel, nu vei vrea să alegi schiuri pentru avansați, dacă cel mic este la început. Site-urile de specialitate vor specifica mereu acest detaliu în descrierea produsului.

  1. Preț

Având în vederea că micuții pot să crească mult în înălțime într-un timp scurt, va fi necesar să fie schimbată și perechea de schiuri, mai des decât în cazul adulților. De aceea, o alegere bună o reprezintă schiurile pentru copii din categoria second hand. Prețul este semnificativ mai avantajos, iar din punctul de vedere al calității, există posibilitatea să găsești schiuri în stare excelentă.

De asemenea, în cele mai multe cazuri, schiurile second hand sunt verificate de către specialiști, înainte de a fi atribuite spre vânzare.

După alegerea perechii de schiuri, mai ai nevoie de clăpari, îmbrăcăminte, cască și ochelari sau alte accesorii. Dacă te numeri printre cei norocoși și alegi să vizitezi un magazin de tematică, este posibil să găsești întregul echipament în același magazin, fără prea multe bătăi de cap. În cazul în care întâmpini dificultăți, ai la îndemână sfatul experților din magazin.

Acum că ai aflat toate informațiile necesare pentru ca piticul tău să înceapă unul dintre cele mai iubite sporturi de iarnă, pregătește-l pentru prima zăpadă. Nu uita să alegi și o pârtie bună, în România găsești multe variante ideale pentru cei mici.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii