Sursa foto Whuitsunday Times

Sursa foto Whuitsunday Times
Sursa foto Whuitsunday Times
Sfatul medicului
352 accesări 25 Septembrie 2020 0 comentarii

Ce alimente ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale

Hipertensiunea arterială reprezintă cel mai frecvent factor de risc în cazul bolilor de inimă. Medicamentele sunt adesea utilizate pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale. Totuși, este bine de știut că există și alimente care pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale și reducerea riscului de a dezvolta o afecțiune cardiacă.

Ca urmare, o dietă echilibrată și sănătoasă este recomandată tuturor celor ce suferă de hipertensiune arterială, pentru că aceasta vine în completarea tratamentului medicamentos recomandat de medicul specialist. În rândurile ce urmează, vom trece în revistă câteva alimente care ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale, acestea contribuind, în același timp, la scăderea riscului dezvoltării unor boli de inimă.

De exemplu, citricele precum grapefruitul, portocalele și lămâile pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și compuși vegetali care vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă, precizează site-ul exquis.ro.

Studiile au demonstrat că aportul zilnic de suc de citrice, combinat cu mersul pe jos, reduce considerabil riscul apariției afecțiunilor cardiace. Apoi, pe lista alimentelor care ajută considerabil organismul se află somonul și alți pești grași, semințele de dovleac, fasolea și lintea, fructele de pădure. Nu uitați nici de morcovi, aceștia având un conținut ridicat de compuși fenolici care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației. Datorită acestora, se poate scădea nivelul tensiunii arteriale. Nu în ultimul rând, broccoli este cunoscut pentru numeroasele sale efecte benefice asupra sănătății, inclusiv cele asupra circulației. De exemplu, adăugarea acestei legume crucifere în dieta voastră este o modalitate bună de a reduce tensiunea arterială.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.