Sfatul medicului
219 accesări 11 Iulie 2019 0 comentarii

Ce alimente mâncăm pentru a curăța colonul

Cu riscul de a-ţi stârni repulsia, trebuie să spunem că organul din corpul nostru numit colon adună tot felul de materiale toxice şi, dacă nu este curățat în timp util, acestea pot începe să se descompună. Lucru care poate favoriza apariția paraziților, colonului iritabil şi a cancerului colo-rectal.

Astfel, medicii spun că, în primul rând, ai nevoie să crești aportul de fibre pentru a scăpa de resturile acumulate în colon şi pentru a-ţi păstra sistemul digestiv sănătos. Pâinea integrală, faină de ovăz, orezul brun şi cerealele integrale precum fulgii de grâu ajută la detoxifierea colonului. De asemenea, gustările din alune, prăjiturele de orez, semințele de floarea-soarelui între mesele principale, fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curățarea colonului. Cu atât mai mult, cu cât ele asigură un aport de proteine şi vitamine B.

În același scop, include legumele cu frunze verzi în dieta ta zilnică pentru a ține toxinele la distanță de colon. Spanacul, mazărea, salata verde şi varza furnizează nutrienţi şi sunt surse grozave de fibre solubile şi insolubile. Şi o linguriță de pudră de Spirulina luată ocazional determină curățarea tractului intestinal prin conținutul de clorofilă şi ajută la repararea țesuturilor compromise. Spirulina luată dimineața, pe stomacul gol, taie pofta de mâncare şi dă energie. Poți încearca orzul sau supele de orz şi adăuga salată la sandvișuri pentru a-ţi menține intestinul şi tractul digestiv într-o buna stare de funcționare.

Bea o cantitate mare de apă zilnic pentru a-ţi asigura un colon sănătos. Prin consumul cantității corespunzătoare de apă în fiecare zi, poți ţine la distanță constipația, iți poți păstra pielea curată şi hidratată şi te protejezi de cancerul de colon. Simplul obicei de a consuma apă în mod regulat va avea efecte pozitive asupra sistemul digestiv mai importante decât orice supliment cumpărat de la farmacie.

De reţinut că un mar pe zi, ţine doctorul departe. De ce? Pentru că îți menține colonul sănătos. Merele, strugurii şi alte fructe pe bază de apă, precum pepenele roșu, îți "spală" sistemul de paraziți şi de toxinele ce favorizează instalarea bolilor.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.