Sursa foto The Doctor Wighs in

Sursa foto The Doctor Wighs in
15 Septembrie 2020
593 accesări
0 comentarii

Nu există femeie care să nu se confrunte, măcar o dată în viaţă, cu ciclu menstrual neregulat, dureri sau micoză vaginală, care se vindecă cu trecerea timpului sau cu simple tratamente la domiciliu. Cu toate acestea, unele simptome ale bolilor sexuale feminine sunt complicate. Dr. Geanina Voinea a precizat că dintre acestea pot fi amintite sângerările vaginale, apărute imediat după un contact vaginal, sau umflăturile sau rănile neobişnuite.

Vă întrebaţi când trebuie consultat medicul? „De cele mai multe ori, durerile pelvine, sângerările, mâncărimea sau alte simptome care se manifestă în zona genitală nu sunt grave, dar niciunul dintre acestea nu trebuie ignorat. Nu uitaţi, până şi procesul normal al ovulaţiei poate provoca dureri. Ce se întâmplă? În momentul în care are loc ovulaţia, unele femei simt o durere ascuţită sau crampe într-o parte a abdomenului inferior. Această durere poate, însă, să se schimbe de pe o parte pe alta, de la o lună la alta. De fapt, durerea pelvină declanşată la mijlocul ciclului menstrual, care ţine 2-3 zile şi nu se agravează, este normală. Scurgerile vaginale anormale ar putea fi, însă, semnul unei boli cu transmitere sexuală, deşi, de cele mai multe ori, acestea sunt cauzele unor infecţii care sunt uşor de tratat. Cu toate acestea, unele simptome indică probleme medicale grave”, a explicat medicul.

De exemplu, durerile pelvine sunt acele dureri specifice ovulaţiei, care dispar în câteva zile. Dacă, totuşi, acestea persistă sau nu dispar, trebuie contactat medicul. Există situaţii în care durerile pelvine sau abdominale puternice se instalează brusc. În această situaţie, pacienta trebuie să se prezinte imediat la medic, întrucât ruptura sau sângerarea unui chist ovarian poate declanşa acest tip de durere.

În plus, durerile abdominale şi sângerările vaginale pot semnala prezenţa unei sarcini extrauterine.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU