Sursa Galenus

Sursa Galenus
Sursa Galenus
Sfatul medicului
617 accesări 25 Iunie 2020 0 comentarii

Ce complicaţii aduce cu sine menopauza timpurie

Ştiaţi că menopauza timpurie poate fi legată de demenţă? Riscul de demenţă a fost întotdeauna asociat cu bolile degenerative şi infecţioase sau traumele suferite la nivelul capului. Cu toate acestea, în zilele noastre, menopauza precoce este inclusă şi ea în acest grup. Potrivit site-ului Doza de sănătate.ro, multe femei se tem de debutul menopauzei, asta nu numai pentru că reprezintă sfârşitul vieţii lor de reproducere, ci şi pentru consecinţele pe care le implică această nouă etapă, precum creşterea dramatică a riscului de apariţie a osteoporozei.

În mod normal, această etapă a vieţii ar trebui să înceapă la vârsta de 45 de ani. Cu toate acestea, în unele cazuri, menopauza începe mai devreme. Menopauza timpurie sau prematură apare înainte de vârsta de 40 de ani. Acest lucru poate fi cauzat de anumiţi factori, cum ar fi istoricul familial. Astfel, dacă cineva din familie a suferit de menopauză precoce, şansele ca acest lucru să se întâmple şi cu tine sunt mult mai mari. Apoi, există tratamentele contra cancerului. De exemplu, chimioterapia pentru tratarea cancerului, în special în zona pelvină, poate provoca menopauză timpurie, la fel ca şi bolile autoimune. Medicii spun că afecţiunile tiroidiene sunt asociate cu menopauza precoce. În plus, atunci când apare menopauza, nivelul de estrogen al organismului scade. Acest lucru provoacă simptomele tipice acestui stadiu al vieţii, cum ar fi problemele osoase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.