07 Ianuarie 2022
423 accesări
0 comentarii

Simţiţi cum vă amorţesc mâna, piciorul? Aceste stări sunt însoțite și de senzaţii de arsură, înţepături sau furnicături? În aceste condiții, trebuie să mergeți neapărat la medic. Din ce cauză apar aceste stări de amorţeală?

Dr. Daria Enescu susține că amorțeala se poate produce la nivelul unui singur nerv sau poate fi determinată de o scădere a fluxului sangvin într-o anumită parte a corpului. De regulă, problema este cauzată de afectarea, iritarea sau compresia nervilor.

„Afectarea unui disc intervertebral sau de la nivelul încheieturii mâinii poate conduce la tot felul de boli, cum ar fi diabetul. În general, nervii afectaţi sunt localizaţi la periferia corpului, dar există şi situaţii în care amorţeala este cauzată de probleme la nivelul creierului sau coloanei vertebrale. Foarte rar, amorţeala este asociată cu afecţiuni care pot pune viaţa în pericol, cum ar fi un infarct sau o tumoare”, a explicat medicul.

Specialistul a precizat că amorţeala mâinilor se poate declanşa şi din cauza spondilozei cervicale, sindromului depresiv, insuficienţei circulatorii. Pe aceeaşi listă pot fi incluse diabetul, chimioterapia, intoxicaţia alcoolică, accidentul vascular cerebral, sindromul canalului carpian sau sindromul Raynaud.

În ceea ce priveşte amorţeala picioarelor, aceasta poate avea următoarele cauze: probleme lombosciatice, hernie de disc, sindrom depresiv, insuficienţă circulatorie, varice, diabet, chimioterapie, intoxicaţie alcoolică, boli genetice, tumori cerebrale, accident vascular cerebral, parestezii, precum şi sindromul de canal carpian şi sindromul Raynaud.

Amorţeala de la nivelul capului şi al cefei se datorează spondilozei cervicale, sindromului depresiv, insuficienţei circulatorii cerebrale etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU