Sfatul medicului
453 accesări 11 Iunie 2019 0 comentarii

Ce faceţi dacă fetiţa dumneavoastră are labiile umflate

Foarte mulţi părinţi îşi duc la medic bebeluşii din cauza labiilor umflate, o situaţie frecventă, mai ales imediat după naştere. Cauza, spune dr. Adriana Bratu, medic pediatru, poate fi excesul de lichid sau de hormoni primiţi chiar înainte de naştere. Această umflare nu este patologică, iar lichidul va fi eliminat prin urină în câteva zile.

Totodată, aţi putea observa că fetiţa are o secreţie vaginală de mucus şi poate puţin sânge, acestea fiind tot din cauza hormonilor transmişi de la mamă.

În cazul în care umflătura nu dispare în câteva zile, trebuie să vă adresaţi, neapărat, medicului. Posibila cauză ar putea fi un ganglion inghinal umflat. În aceste condiţii, este posibil ca organele genitale ale fetiţei să arate mai mult ca ale unui băiat, iar clitorisul ar putea fi mărit. „Dacă umflătura este dură şi alungită, ar putea fi hernie inghinală. Acest lucru înseamnă că o parte din intestinul bebeluşului iese din peretele abdominal prin labie (partea de piele dezlipită sau deschiderea vaginului). Hernia inghinală poate apărea la jumătatea sau la partea superioară a coapsei”, a explicat medicul.

Ea a precizat că hernia inghinală este mai comună la băieţi decât la fete. Mai rar, o umflătură ce pare rotundă, ca marmura, dură, sub piele, este un ovar migrat într-o labie, iar el trebuie repus la locul său lângă uter. De precizat că toate aceste probleme se rezolvă prin intervenţii chirurgicale minore ce nu necesită decât internare peste noapte.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.