Remedii naturiste
688 accesări 12 August 2017 0 comentarii

Ce fructe şi legume sunt indicate când temperaturile sunt caniculare

Temperaturile ridicate sunt o corvoadă pentru organism şi, pentru a-i uşura sarcinile, medicii specialişti spun că cel mai indicat este să avem o alimentaţie uşoară şi să bem multe lichide.

În sezonul estival, de preferat sunt fructele şi legumele crude. Dintre acestea, specialiştii menţionează roşiile, ardeiul gras, fasolea verde, caisele, piersicile şi prunele.
Fasolea verde are foarte puţine calorii, este bogată în fibre şi fier şi poate fi consumată în multe feluri.Ardeiul gras este una dintre cele mai populare legume ale verii, extrem de recomandat în dietele pentru slăbit. Acesta conţine capsaicină, o substanţă care acţionează la nivelul sistemului digestiv, elimină toxinele din organism şi straturile adipoase care deformează silueta.
Sărace în calorii şi bogate în fibre şi vitamina C, roşiile sunt unele dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul fiecăruia în această vară.
„În fruntea listei cu fructe care trebuie consumate vara este pepenele, deoarece conţine multă apă. Alte fructe benefice sunt caisele, extrem de utile în regimurile de slăbit, deoarece conţin doar 48 calorii/100 gr. şi sunt extrem de versatile, pot fi transformate în deserturi şi mâncăruri delicioase. Pectina conţinută de caise instalează senzaţia de saţietate pe termen lung. Piersicile au conţinutul bogat în fibre, au efect laxativ sau diuretic, ceea ce contribuie la eliminarea toxinelor din corp. Prunele conţin o mulţime de fibre care contribuie la prevenirea constipaţiei şi la eliminarea toxinelor din corp. Au şi foarte puţine calorii, doar 59/100 gr. şi furnizează organismului şi substanţe nutritive esenţiale care îi oferă energia necesară pentru a funcţiona corespunzător în zilele caniculare”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.