Sfatul medicului
228 accesări 08 Februarie 2019 0 comentarii

Ce înseamnă liniile albe de pe unghii

Sănătatea unghiilor trădează starea în care se află întregul corp, fie că există o infecţie sau o boală gravă. Reţineţi, însă, nu toate petele de pe unghii indică existenţa unei afecţiuni.

În general, majoritatea liniilor sau petelor albe de pe unghie sunt benigne, termenul medical pentru acestea fiind leuconichia. Există nenumărate zvonuri despre cauza apariţiei liniilor, fie că este vorba de deficienţa de calciu sau de zinc, dar niciuna nu este adevărată.

Specialiştii spun că liniile albe apar ca urmare a unui traumatism la nivelul unghiei. Acestea apar la baza unghiei şi vor dispărea după ce unghia creşte şi este tăiată. Problema este că unghiile cresc destul de greu, cu aproximativ trei milimetri pe lună.

După cum spuneam, punctele albe pot fi rezultatul unui traumatism, însă pot indica şi prezenţa unei ciuperci a unghiei. Dacă există mai multe linii albe de-a lungul unghiei este posibil ca organismul să fi fost intoxicat cu plumb sau arsenic. Totodată, liniile albe care depozitează arsenicul sau plumbul în interiorul unghiei apar, de obicei, la două luni după intoxicare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.