Boli şi afecţiuni
467 accesări 22 Martie 2020 0 comentarii

Ce măsuri a luat Spitalul Judeţean Constanţa în această perioadă

Constănțenii care își internează rudele bolnave la acest moment, în Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța trebuie să știe că acesta poate fi însoțit de un singur aparținător, și doar până la Biroul de Internări, de unde personalul SCJU va prelua pacientul. Precizăm că în această perioadă, Biroul de Internări va avea program de luni până vineri, între orele 7.00-10.00. Ca reguli ce trebuie respectate,

pacienții se vor schimba la garderobă și apoi vor fi conduși în secție. La internare, pacienții vor completa un chestionar pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19 și tot atunci li se va cere pacienților numărul de telefon al unui aparținător, care va fi persoana de contact. Numărul va fi notat în foia de observație pentru a se putea comunica, în caz de necesitate, cu aparținătorii sau reprezentantul legal. Rețineți, aparținătorii, numai cei nominalizați de pacient, pot solicita informații telefonic, apelând centrala SCJU, la numărul 0241.662.222 și solicitând apoi secția.

Pentru secția Terapie Intensivă, intervalele orare în care sunt preluate apelurile telefonice sunt 13.30 - 14.30 și 20.00 - 21.00. Pentru celelalte secții, intervalele orare în care sunt preluate apelurile telefonice sunt 11.00 - 12.00, 16.00 - 17.00 și 20.00 - 21.00. În cazul pacienților care au nevoie de obiecte personale (exclus alimente), acestea le pot fi trimise de către aparținători prin personalul spitalului, între orele 11.00 - 12.00 sau 16.00 - 17.00. Punctul de întâlnire este la intrarea în spital dinspre bulevardul Tomis (ușa rotativă).

„Ca și până acum, aparținătorii pot afla informații despre pacienți de la Biroul de Informații, unde trebuie să respecte regulile de prevenție și să păstreze distanța de minim un metru față de persoanele din jur. Toate persoanele internate în cadrul Spitalului Județean Constanța sunt rugate să respecte drepturile și obligațiile pacientului (amintim obligația de a purta echipament de spital și de a nu părăsi unitatea în acest echipament). Îi rugăm pe pacienți și aparținători să manifeste înțelegere și să respecte deciziile luate în scopul protejării populației de îmbolnăvirea cu coronavirus”, a precizat directorul unităţii medicale. dr. Cătălin Grasa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.